Annemieke83 » Specials » Zoete recepten
Annemieke83: Informatie van A tot Z

Recepten voor zoete lekkernijen

Recepten voor zoete lekkernijen Koken is iets wat we allemaal kennen. Al generaties lang wordt er in elk huishouden gekookt. Maar het is niet voor iedereen een hobby. Niet iedereen vindt het leuk. Populair is het bakken van taarten. Daarnaast zie je steeds meer mensen die hele diners op tafel zetten. Voorgerecht, hoofdgerecht en natuurlijk een heerlijk nagerecht. Deze special is voor iedereen die het leuk vindt om vooral zoete gerechten op tafel te zetten of om bijzondere taarten te bakken.

Recepten

In de artikelen in deze special vind je recepten. Als je bakt met behulp van een recept zijn er een aantal dingen belangrijk. Zorg ten eerste dat je, voordat je begint met bakken, het recept een keer goed doorleest. Zo weet je ongeveer wat je moet doen. Daarnaast is belangrijk dat je alle ingrediënten en benodigdheden alvast klaar zet. Zo voorkom je dat je per ongeluk een ingrediënt vergeet. En zorg er tenslotte voor dat je alle tijd hebt. Het is bij voorbaat al mislukt als je even tussen neus en lippen iets lekkers in elkaar wil zetten. Hoe meer tijd, hoe leuker het is om te doen en hoe beter het resultaat.

Benodigdheden

In principe kan je de ingrediënten in een supermarkt kopen. Maar soms heb je iets bijzonders nodig. Denk dan eens aan bijvoorbeeld een toko. Die hebben namelijk vaak andere kruiden dan in de supermarkt. Maar wat tegenwoordig heel handig is, is het internet. Er bestaan een heleboel webshops die ingrediënten verkopen. Dit geldt ook voor andere benodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan een taartensnijder, een deegroller of een taartvorm. Zorg er ook nu voor dat je alles in huis hebt voordat je begint.

Als het niet lukt

Wat te doen als het niet lukt. Voor het bakken van taarten moet je wel een beetje ´feeling´ hebben. Maar dan nog kan het voorkomen dat het de eerste keer volkomen mislukt. Niets aan de hand. Bedenk wat je anders had kunnen doen en probeer het gewoon nog een keer. Gegarandeerd dat het de volgende keer wel lukt. Als je zorgt dat je alle spullen in huis hebt, alles netjes klaar zet en het recept goed leest gaat het zeker goed komen. Denk er daarbij ook aan om vooral plezier te hebben. Zoete gerechten maken of taarten bakken is leuk en je bent creatief bezig. Veel plezier en eet smakelijk!
Maak zelf een croquembouche

Maak zelf een croquembouche

De naam croquembouche doet waarschijnlijk niet gelijk een belletje rinkelen. Maar het woord 'soesjes' wel. Een croquembouche is een kegelvormige taart die opgebouwd is uit soesjes. De soesjes zijn gev…
Recept voor Baked Alaska

Recept voor Baked Alaska

Baked Alaska is ook wel bekend als 'omelette sibérienne'. Het is een vorm van een ijstaart die gegeten wordt als dessert. Het bestaat uit cake, ijs en opgeklopt eiwit. Plakken cake worden bedekt met i…
Recepten met eiwit

Recepten met eiwit

Koken met eiwit. Dit kom je voornamelijk tegen als je taarten bakt of desserts maakt. Het scheiden van een ei is al een kunst op zich. Sommige gebruiken hier hun handen voor en anderen gebruiken de sc…
Recepten voor Sinterklaas

Recepten voor Sinterklaas

Je kan geen supermarkt inlopen of de lekkernijen voor Sinterklaas vliegen je om de oren. Pepernoten, chocoladeletters, banketstaaf en ga zo maar door. Je kan er in ieder geval al volop van genieten vo…
Een aangekleed kopje koffie

Een aangekleed kopje koffie

Koffie is voor de meeste mensen niet weg te denken uit hun leven. Gedurende de hele dag is het een terugkerend ritueel. Of het nu 's ochtends een mild bakje koffie is met een croissantje erbij of 's a…
Gepubliceerd door Annemieke83 op 20-11-2013, laatst gewijzigd op 25-11-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!